PMYO TYT Başvuru Şartları ve Taban Puanları 2018 Açıklandı mı?







Bugün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemine ilişkin yeni düzenlemeleri açıkladı. Bu açıklamalar, üniversite adayları kadar, Polis Meslek Yüksekokullarını(PMYO) hedefleyen polis adaylarını da ilgilendiriyor. Yeni üniversite giriş sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) olarak açıklandı. Peki, PMYO adayları ne yapmalı? PMYO giriş sistemi nasıl olabilir? Bu makalemizde, eski sistem ve yeni sistem arasında bağlantılar kurmaya çalışacağız.





Bilindiği üzere, PMYO bu zaman kadar YGS puanı üzerinden aday ön başvurularını alıyordu. YGS’den baraj puanını geçen adaylar, PMYO için internet üzerinden başvuru yapabiliyorlardı. YKS ile bu sistem ve başvuru şartları değişecek gibi gözükmekte.





PMYO TYT Taban Puanları Sorgulamak için Tıklayınız





PMYO için YKS oturumlarına girmeye gerek var mı? PMYO sınavları geri gelir mi?





Geçtiğimiz yıllarda PMYO sınavları ÖSYM tarafından yapılmaktaydı. Tekrar bu sistemin hayata geçirilmesi gerçekçi değil. Çünkü, PMYO sayıları ve kontenjanları yıllar geçtikçe azalmakta.





PMYO ön başvuruları, YKS puanları baz alınarak yapılacaktır.





2018 PMYO başvuruları ne zaman başlar?





Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) 2 oturum olarak haziran ayında yapılacak. Bu nedenle, 2018 PMYO başvuru ve mülakatları da 2018 yılı yaz aylarında yapılacaktır.





PMYO için baraj puanı olur mu? Kaç olur?





Baraj puanı uygulaması devam edecektir düşüncesindeyim. Puanlamalar bu sene de değişmeyeceğine göre, 2018 PMYO baraj puanı da 260 ile 280 arası bir puan olabilir. Baraj puanının kesin olarak kaç olacağı ise Polis Akademisi duyurusunda belli olacaktır.





PMYO için hangi Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) oturumu puanı gerekir?





Polis Meslek Yüksekokulları, ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan, polis memuru yetiştiren kurumlardır. Adayın, PMYO başvurusunda bulunabilmesi için, ön lisans düzeyinden başvuru yapabilme hakkı elde etmesi gerekmektedir.





Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sistemine baktığımızda ana iki oturum olduğunu görmekteyiz: Bunlar birinci ve ikinci oturum.Birinci oturum, Temel Yeterlilik Testi(TYT) adı altında Türkçe ve temel Matematik becerilerini içermektedir. Temel Yeterlilik Testi(TYT), üniversite adaylarının ön lisans programlarını tercih edebilmeleri için girecekleri sınavdır.





PMYO başvuruları da, Temel Yeterlilik Testi(TYT) puanı üzerinden alınacak gibi gözükmekte.





TYT Puanını nasıl hesaplayabilirim?





Temel yeterlilik puanınızı hesaplamak için TYT PUAN HESAPLAMA yazımıza bakınız.





YKS puanını nasıl hesaplayabilirim?





İkinci oturum, dil puanı ve YKS puan hesaplamaları için lütfen YKS PUAN HESAPLAMA konumuza bakınız.





2018 PMYO Adayları ne yapmalı?





TYT’de iyi bir puan almak, PMYO kazanmak için önemli. Adaylar temel matematik ve türkçe derslerine ağırlık vermeli, fiziki yeterlilik parkuru için spor yapmalı, sözlü mülakatlara hazırlanmalıdırlar.





PMYO kazanmak için en önemli etmen olan sözlü mülakat için Polislik Mülakatları Uygulamamızı mutlaka edinin. Bu zaman kadar PMYO POMEM PAEM ve PÖH mülakatlarında çıkan 1000 civarı soru ve cevap içerisinde yer almakta. Üstelik sürekli güncellenmekte. Sözlü mülakattan iyi puan alamadıktan sonra fiziki parkur veya sınav puanınızın hiçbir önemi yok.





Konu hakkında merak ettiklerinizi yorum bölümünden iletebilirsiniz.





Gelişmeler oldukça sitemizden duyurmaya devam edeceğiz.





Bu makalede tam 562 SORU-CEVAP yer almaktadır. Okumak ve yeni soru sormak için aşağıya bakınız.





Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.








*** PMYO Başvurusu Hakkında Detaylı Bilgi Almak ve Başvuru İşlemlerinizi Başlatmak için Buraya Tıklayınız.








PMYO Fiziki Yeterlilik Parkuru Talimatı





27 metre uzunluğunda ve 14 metre eninde 7 etap ile toplamda 70 metre parkurda yapılacak hareketlerle ilgili olarak:





1) Aday “BAŞLA” komutu ile çizgiyi geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama tahtası boyu 2.5 metre, yüksekliği 40cm ve genişliği 20cm olacaktır. Sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçrama için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (1) saniye ilave edilecektir.





2) Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) sıçrayarak geçecektir. İçerisine basmadan geçilen her bir lastik için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (1) saniye ilave edilecektir. İç genişliği 17 inch olan lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.





3) Ağırlık taşıma etabında, kadınlar 20 kg (10x2), erkekler 30 kg (15x2) ağırlığında iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladıkları noktaya bırakacaktır.





4) Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa ardından ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaklardır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (1) saniye ilave edilecektir.





5) Düz takla hareketinde aday, yer minderinde öne doğru (1) defa düz takla atacaktır.





6) Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (1.5 metre yüksekliğinde ve 2.5 metre aralığında) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.





7) Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 85cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir) üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur.





NOT: Herhangi bir istasyonu yapmayan aday elenir.





PMYO aday değerlendirme ve seçme işlemlerinin bir aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında polislik mesleğini icra edecek adayların denge ve kondisyon açısından polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, komisyon üyelerinin kararları doğrultusunda yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur.





PMYO fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Oluşturulan parkuru, erkek adayların başarılı sayılabilmeleri için 61 saniyede, kadın adayların başarılı sayılabilmeleri için 71 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu erkeklerde 45 saniye ve daha aşağı, kadınlarda 55 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan adaylar yönetmelik gereği 100 tam puan alırlar. Fiziksel yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar başarısız sayılırlar.





Fiziksel yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu öğrenci adayı olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.





*** PMYO Fiziki Yeterlilik Parkuru Şema Halinde İncelemek için Buraya Tıklayınız








TYT net hesaplama sihirbazı indir





Yükseköğretim Programları Tercih Rehberi İndir indir





YÖK TYT başarı sırası sihirbazı indir

Konular

Öğrencilerin küçük yaşlarda ve ortaokul kademesinde mesleğe yönlendirilemez mi?
MSÜ başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM, MEB, AÖF, sınav görevlilerinin alacağı ücretler kaç TL?
OBP’nin üniversiteye yerleştirmelerde etkisi kaldırılmalı mı?
Özel üniversitelerde yaş sınırı var mı?
Geçmiş dönemlere ait ÖSYM sınav sonuç belgesi edinmek ücretli mi?
İYEP nasıl ve kaç saat uygulanacak?
KYK burs/kredi iptal başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Birden Fazla Dil İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmesi Mümkün Müdür?
YKS ÖSYM Sıkça Sorulan Sorular Açıklandı
TYT-YKS Puan Türleri Hakkında En Çok Merak Edilenler
Söz Puanının TYT ve AYT testlerindeki ağırlıkları ve katkısı ne olacaktır?
Nitelikli Mezun İçin MYO'larda Altyapı Yeterli mi?
Öğretmenlik programlarına başvuru için TYT başarı sırası kaç olmalı?
Geçen yıl yerleşip tekrar sınava girecek adayların puanı nasıl etkilenecek?
TYT sıralamalar nasıl olacak?
MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?
TYT, AYT ve YDT Nasıl Uygulanacaktır?
YKS Aday Başvuru Formu Doldurulurken Nelere Di̇kkat Edi̇lmeli̇di̇r?
Önümüzdeki yıllarda en çok aranan meslek grupları neler olacak?
TYT'de 0,5 net şartı üniversite kontenjanlarının boş kalmasına neden olur mu?
Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme merkezi sınav e-kılavuzu yayımlandı mı?
Üniversiteye giriş sınavı ne zaman kalkıyor?
Sınavla öğrenci alan okul listelerinde yer almayan iller
YDT Rusça Örnek Soru Kitapçığı Tıkla İndir
YKS sınav tarihi değişti mi?
TYT testlerindeki her bir sorunun puan değeri aynı mı?
Üniversite sınavlarının tarihi değişti
Yeni kurulacak üniversitelere yeni bölgesel misyonlar verilecek
İkametgah değiştiren öğrenci bulunduğu ilde eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapabilir mi?